RSS

Patlıcan Sarma

Malzemeler,

4 adet orta boy patlıcan
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı kaynar su
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu

Sosu için,

1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber







 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Hazırlanışı,
 
Patlıcanın kabuklarını tamamen soyup uzunlamasına dilimleyin.
Acısının çıkması için 10 dakika tuzlu suda bekletin.
Orta boy bir tencereye kaynar su, sıvıyağ ve limon suyunu alıp katın.
Patlıcanları süzüp tencereye ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Sosunu hazırlamak için domates, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
Her bir sebzeyi küp küp doğrayın.
Tavaya zeytinyağını alıp kızdırdıktan sonra soğanı ekleyip kavurun.
Üzerine domates ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
Toz şeker ve tuz ve karabiberi tavaya ekleyip kapağını kapatın.
10 dakika domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Haşlanan patlıcanların suyunu tamamen süzüp düz bir zeminde açın.
Ortalarına domatesli harçtan koyup sarıp derin bir fırın tepsisi yerleştirin.
Üzerine kalan domates sosunu dökün.
Ilıkken servis yapın.

Afiyet olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com