Malzemeler,
1 Çay bardağı irmik
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı toz şeker
1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilin
Yeterince un
Şerbeti için,
2 Su bardağı toz şeker
3,5 Su bardağı su
Limon suyu
Hazırlanışı,
Karıştırma kabına yumurta, irmik, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı alın.
Tüm malzemeler özleşene kadar karıştırın.
Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın.
Fındığı ilave edip kaşıkla bir kaç kez karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayıp karışımı içine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin.
Ocaktan aldıktan sonra bir kaç damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın.
Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın
Afiyet Olsun
1 yorum:
çok güzel çok lezzetli tavsiye ederim
Yorum Gönder