RSS

Çatal Tarifi

Malzemeler,

½ paket margarin
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

1/2 çay bardağı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep unu
1 çay kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için çörek otu



Hazırlanışı,

İlk önce yarım paket margarini derin bir kaba alıp elinizle eritin.
Sonra kabartma tozu hariç diğer tüm malzemelerini üzerine ilave edin.
Tüm malzemeleri iyice harmanladıktan sonra un ve kabartma tozunu ilave edin.
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.
Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.
Daha sonra dinlenen hamurlarda avuç büyüklüğünde toplar alıp çatal şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürün,çörek otuyla süsleyin..
185 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin…

Afiyet Olsun…


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com