Malzemeler,
1 Kilo yeşil erik
Yarım kilo sivri biber
1 Su bardağı üzüm sirkesi
7 Diş sarımsak
3 Yemek kaşığı tuz
1 Yemek kaşığı pul biber
Su
Hazırlanışı,
Erikleri ve sivri biberleri iyice yıkayın.
Orta büyüklükteki bir kavanozun alt sırasına sivri biberleri üstüne erikleri sıkıca yerleştirin.
Sarımsakları soyup kavanoza ilave edin.
Derin bir kasede su, sirke, tuz ve pul biberi karıştırın.
Kavanozun üzerine çıkacak kadar hazırladığınız sosu dökün.Kapağını sıkıca kapattıktan sonra ters çevirip mutfak tezgahında 1 saat bekletin.
Püf Noktası: Turşunun hemen olmasını istiyorsanız mümkün olduğu kadar ılık ortamda bekletin.
Erik Turşusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
com">
0 yorum:
Yorum Gönder