Malzemeler,
5 adet orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
yarım demet dere otu
yarım demet maydonoz
tuz-karabiber-pul biber (azuya göre)
galeta unu
Hazırlanışı,
- Patateslerii haşlıyoruz ve rendeliyoruz derin bir kabın içine alıyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peynirini 2 adet yumurta sarısını ince ince kıydığımız maydonozu ve dereotunu da katıp kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
- Daha sonra 2 yemek kaşığı unu katıp ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle küçük toplar haline getiriyoruz.
- Topları önce yumurta akına daha sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda pişmeye bırakıyoruz.
- Pişen kroketleri kağıt havlu serdiğimiz servis tabağına alıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder