RSS

Bademli Pilav

Malzemeler,

2 Su bardağı baldo pirinç
3,5 Su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı badem
2 Yemek kaşığı yumuşak margarin
2 Çay kaşığı tuz








Hazırlanışı,

Bademleri kaynar suda haşlayıp kabuklarını soyun.
Margarini tencerede eritip bademleri ve tuzu ekleyip kavurun.
Pirinci tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra süzüp tencereye katın.
4-5 dakika kavurduktan sonra ılık suyu ilave edip pişmeye bırakın.
Ocaktan aldıktan sonra üzerini temiz bir bez ile kapatıp demlenmeye bırakın.
Sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com