RSS

Acılı Fasuyle Ezmesi

 Malzemeler,

2 Su bardağı kuru fasulye
1 Adet kuru soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı kaşığı acı pul biber
1 Çay kaşığı karabiber
Tuz















Hazırlanışı,

Fasulyeleri bol suda haşlayıp süzün.
Soyabildiğiniz kadarıyla kabuklarını çıkarıp robotto püre haline getirin.
Soğanı yemeklik doğrayıp tavada sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.
Püre haline gelmiş fasulyeleri de tavaya katıp kavurmaya devam edin.
Maydanozları ince ince kıyın.
Derin bir kasenin içine kavurduğunuz fasulyeyi,kıyılmış maydanozu,tuzu ve acı biberi de katıp
yoğurmaya başlayın.
Elinizle dilediğiniz şekli verip servis tabaklarına yerleştirin.
Ilık servis yapın.

Not : Dilerseniz görselde ki gibi değişik şekillerde süsleyerek de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com