RSS

Çikolata Kaplı Kurabiye

Malzemeler,

2 Adet yumurta
200 gr margarin (oda sıcaklığında)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Yeterince un

Çikolata kaplaması için;

100 gr bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı süt kreması


Hazırlanışı,

Derin bir yoğurma kabına margarini alıp elinizle iyice ezin.
Tüm malzemeyi ekleyip karıştırın.
Yeterince un ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
Hamuru 1 saat dinlendirin.
Sürenin sonunda hamuru tekrar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
30-35 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirip soğumaya bırakın.
Bitter çikolatayı benmari usülü eritin.
İçine süt ve süt kremasını ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.
Soğuyan kurabiyeleri tamamını çikolataya batırıp servis tabağında alın.
Çikolata oda sıcaklığında katılaştıktan sonra servis yapın.

Not :Üzerine Beyaz çikolata rendesi kullandım siz de arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com