RSS

Kruvasan Tarifi

Malzemeler,

1 adet Yumurta
2,5 su bardağı süt
1 Paket yaş maya
1 Yemek kaşığı toz şeker
1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş)
Tuz
Yeterince un

İçi İçin ;

1 Su bardağı bal
1 Su bardağı ceviz içi

Hazırlanışı,

Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın.
1 bardak elenmiş unun ortasını havuz gibi açın.
İçine mayalı sütü, yumurta akını, tuzu ekleyip yeterince un ile orta sertlikte bir hamur elde edin.
Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekleyin.
Mayalanan hamuru yarım cm. kalınlığında açın.
Yumuşamış yağın üçte birini hamurun üzerine sürün.
Hamurun kat yerlerine de yağ sürerek karşılıklı kenarlarını bohça katlar gibi katlayın.
Hamuru buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin.
Buzluktan alarak aynı işlemi bir kaç kez daha tekrarlayın.
Hamuru son kez yağlayıp katlayıp buzluktan aldıktan sonra 3 mm. kalınlığında ve dikdörtgen şekilde 15 cm. kenarlı şeritler kesin.
Hamur şeritlerini eşit kenarlı üçgen parçalar halinde kesip çıkarın.
Üzerlerine bolca cevizli bal karışımını sürüp hamurları geniş kenarlarından başlayarak rulo yapıp sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
185 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet Olsun








  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 yorum:

AYSEL dedi ki...

Canım kruvasanlar çok güzeller. Senden ricam bir daha ki sefere yapılış aşamalarını resimlendirir misin? Çok güzel anlatmışsın ama sanki daha güzel olur. Yapmayı çok istiyorum çünkü. Öpüyorum seni.

Burcu Kuran dedi ki...

Merhaba,yorumu biraz geç fark ettiğim için kusura bakma lütfen :) Ama seni www.herkesedair.com adresime davet ediyorum. Oradan daha rahat görüşebiliriz :)

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com