Malzemeler,
1 Kilo kabak
1 Büyük kuru soğan
1 Çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı pirinç
1/3 kg kıyma
1/3 demet taze nane
1,5 yemek kaşığı salça
tuz-karabiber-pul biber
Hazırlanışı
Kabakları soyalım ve ortan ikiye kesip içlerini oyalım.
Pirinçleri yıkayıp süzelim geniş bir kaba alalım.üzerine kıymayı,yağı,ufak doğranmış soğanı,kıyılmış taze naneyi,yarım yemek kaşığı salçayı ve diğer bütün baharatları ekleyelim.
İçlerini oyduğumuz dolmalarını içine harcımızdan koyup tencere düzgün bir şekilde yerleştirelim.
1/2 litre suyun içine 1 yemek kaşığı salçayı koyup iyice karıştırın daha sonra kabaklarını üzerine ilave edin.
Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim...
Kabakları soyalım ve ortan ikiye kesip içlerini oyalım.
Pirinçleri yıkayıp süzelim geniş bir kaba alalım.üzerine kıymayı,yağı,ufak doğranmış soğanı,kıyılmış taze naneyi,yarım yemek kaşığı salçayı ve diğer bütün baharatları ekleyelim.
İçlerini oyduğumuz dolmalarını içine harcımızdan koyup tencere düzgün bir şekilde yerleştirelim.
1/2 litre suyun içine 1 yemek kaşığı salçayı koyup iyice karıştırın daha sonra kabaklarını üzerine ilave edin.
Orta ateşte yaklaşık 1 saat pişirelim...
Afiyet Olsun
0 yorum:
Yorum Gönder