RSS

Havuçlu Patates Yuvası

Malzemeler,

5 Adet orta boy patates
2 Adet orta boy havuç
2 Yemek kaşığı margarin
1,5 Yemek kaşığı sıvı yağ
Damak zevkine göre tuz ve baharat





















Hazırlanışı,

Patateslerin kabuklarını soyup bol suda haşlayın.
Soğuduktan sonra çatal yardımıyla ezin.
Tencerede margarini eritip patatesleri ilave edin.
Püre haline gelene kadar hafif bir şekilde kavurun.
Havuçların kabuklarını soyup ince bir şekilde rendeleyin.
Sıvı yağ ile birlikte dilediğiniz baharatı ekleyip kavurun.
Hafif ılınan püreyi elinizle yuvarlayıp kâse sekli verin.
Püre tamamen bitene kadar bu işleme devam edin.
İçlerini havuç kavurması ile doldurun.
Maydanoz ve baharatlarla süsleyerek soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum:

Yorum Gönder

com">eniyitoplist.Com